Зарим хүнсний ногоонд макро, микро элемент тодорхойлох атом-цөмийн аргазүйн судалгаа

Authors

  • Дамдинсүрэн Г Хэрэглээний Шинжлэх Ухаан, Инженерчлэлийн Сургууль, Монгол Улсын Их Сургууль
  • Цогзолмаа А Хэрэглээний Шинжлэх Ухаан, Инженерчлэлийн Сургууль, Монгол Улсын Их Сургууль
  • Амартайван Ц Хэрэглээний Шинжлэх Ухаан, Инженерчлэлийн Сургууль, Монгол Улсын Их Сургууль
  • Болортуяа Д Цөмийн Физикийн Судалгааны Төв, Монгол Улсын Их Сургууль
  • Зузаан П Цөмийн Физикийн Судалгааны Төв, Монгол Улсын Их Сургууль

DOI:

https://doi.org/10.22353/physics.v30i527.738

Abstract

Импортын болон дотоодын зарим хүнсний ногоо (чинжүү, сонгино, сармис)-ын дээжид рентген-флуоресценцийн болон идэвхжилийн шинжилгээний аргаар макро, микро элементийн агуулгыг тодорхойлж, үр дүнг олон улсын болон монгол улсын стандарт (зөвшөөрөгдөх) утгатай харьцуулан үнэлсэн талаар өгүүлнэ. Энэ ажлыг “Хүрээлэн буй орчин, биологийн объектыг шинжлэх цөмийн физикийн аргазүйн судалгаа” сэдэвт ажлын хүрээнд хийж гүйцэтгэв. PACS numbers: 82.80.−d, 82.80.Ej

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2022-03-13

How to Cite

Г, Д., А, Ц., Ц, А., Д, Б., & П, З. (2022). Зарим хүнсний ногоонд макро, микро элемент тодорхойлох атом-цөмийн аргазүйн судалгаа. Scientific Transaction of the National University of Mongolia. Physics, 30(527), 52–56. https://doi.org/10.22353/physics.v30i527.738

Issue

Section

Research article

Most read articles by the same author(s)

<< < 1 2 3 4 > >>