“Монгол Цай”-ны антиоксидант нэгдлийн идээших чанарын судалгаа
DOI:
https://doi.org/10.22353/physics.v31i536.400Keywords:
Монгол Цай, DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl), чөлөөт радикал, антиоксидантAbstract
Бид энэ ажлаараа Хөвсгөл Их Тайга ХХК-д үйлдвэрлэсэн монгол цайны антиоксидант идэвхийг DPPH радикал дарангуйлах арга болон Фотохемилюминесценцийн аргаар тодорхойлов. Монгол цайны антиоксидант нэгдлийг тодорхойлохдоо орчны болон буцлах температур бүхий усанд хугацаанаас нь хамааруулан цайгаа идээшүүлсэн. Уг 2 аргаар тодорхойлсон цайны антиоксидант идэвхийн үр дүнгээс харахад цайны идээших хугацаа нэмэгдэхэд антиоксидант идэвх өсөж байгаа нь ажиглагдсан. Өндөр температурт антиоксидант нэгдлийн усанд идээших чанар илүү байгаан туршилтаар тогтоогдлоо.
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 Физик сэтгүүл
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.