“Монгол Цай”-ны антиоксидант нэгдлийн идээших чанарын судалгаа

Authors

  • Даваасүрэн Б ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Эрдэнэтогтох Ж ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Даваадулам Г ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Хонгор Б ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Тамара М ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Хоролжав Р ШУА, Физик, Технологийн Хүрээлэн, Материал судлалын салбар, Биофизикийн лаборатори
  • Цогбадрах М МУИС, Шинжлэх Ухааны Сургууль, Биологийн тэнхим
  • Ганбаатар Н Хөвсгөл Их Тайга ХХК

DOI:

https://doi.org/10.22353/physics.v31i536.400

Keywords:

Монгол Цай, DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl), чөлөөт радикал, антиоксидант

Abstract

Бид энэ ажлаараа Хөвсгөл Их Тайга ХХК-д үйлдвэрлэсэн монгол цайны антиоксидант идэвхийг DPPH радикал дарангуйлах арга болон Фотохемилюминесценцийн аргаар тодорхойлов. Монгол цайны антиоксидант нэгдлийг тодорхойлохдоо орчны болон буцлах температур бүхий усанд хугацаанаас нь хамааруулан цайгаа идээшүүлсэн. Уг 2 аргаар тодорхойлсон цайны антиоксидант идэвхийн үр дүнгээс харахад цайны идээших хугацаа нэмэгдэхэд антиоксидант идэвх өсөж байгаа нь ажиглагдсан. Өндөр температурт антиоксидант нэгдлийн усанд идээших чанар илүү байгаан туршилтаар тогтоогдлоо.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2022-03-14

How to Cite

Б, Д., Ж, Э., Г, Д., Б, Х., М, Т., Р, Х., М, Ц., & Н, Г. (2022). “Монгол Цай”-ны антиоксидант нэгдлийн идээших чанарын судалгаа. Scientific Transaction of the National University of Mongolia. Physics, 31(536), 144–147. https://doi.org/10.22353/physics.v31i536.400

Issue

Section

Research article

Most read articles by the same author(s)