Цайны антиоксидант идэвхийг спектрофотометрийн аргаар тодорхойлсон дүнгээс
DOI:
https://doi.org/10.22353/physics.v31i536.386Keywords:
чөлөөт радикал, DPPH, полифенол, нийлбэр флавоноидAbstract
Бид энэхүү ажлаар Хөвсгөл Их Тайга ХХК-нд үйлдвэрлэсэн чанаж уух зориулалттай цайны антиоксидант нэгдлийн (полифенол) агууламж ба түүнийг хугацаанаас хамааруулж буцалгаад сүү нэмсэн болон нэмээгүй үеийн антиоксидант идэвхийг спектрофотометрийн аргаар тодорхойлов. Туршилтын дүнд цайнд агуулагдах нийт фенолт нэгдлийн агууламж 648.3±0.7 мг/г бол нийлбэр флавоноидын агууламж 81.8±0.4 мг/г байв. Цайны антиоксидант идэвхийг хугацаанаас хамааруулан тодорхойлоход ялгаатай байв. Үүнээс 30 минут буцалгасан цайны антиоксидант идэвх 76.29±0.06%, түүн дээр сүү нэмэхэд 57±0.02% болсон нь сүүний зарим уургууд цайны фенолт нэгдлүүдтэй харилцан үйлчлэлцснээс болж идэвх буурсан гэж таамаглаж
байна.
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 Физик сэтгүүл
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.