Хоёр ёсны сургаалд төр ёсны асуудлыг хөндсөн нь - Ц.Ганболд; Л.ИДЭР (Politology, 2024)
Main concept of the theocratic policy is to keep balance between state religion and monarchy. Theocracy in Mongolia cited as "Durvunlkh Tur", "4 big theocracy", (Dual system of government) in historical sources. According to these sources, sutra and mantra belong to a state religion while peace and easiness belong to a government. If there is no state religion, people are sent to hell. If there is no monarchy, state are turned to separation. So it is very important that studying theocracy. Хураангуй: Шашин, төр хоёр ёсыг хослуулан явуулах бодлогын гол агуулга бол шашны засаг, хааны засаг хоёрыг төв тэгш явуулах хэмээсэн утгатай бөлгөө. Үүнийг сурвалжид "Дөрвөн их төр” гэдэг. Тухайлбал, "Номын төр тарни, судар хоёр, ертөнцийн төр энх, хялбар хоёр” болно. “Номын засаг үгүй болбоос амьтад тамд унаж, хааны засаг үгүй болбоос улс аймаг эвдрэх болно" хэмээдэг. Тиймээс хоёр ёсны улс төрийн асуудлыг тодруулан авч үзэх нь чухал юм.