Нээлттэй нийгмийн тухай Карл Попперийн сургаал, политологийн агуулга - Ц.Ганболд,; Э.Бат-Эрдэнэ, (Politology, 2024)
This article studies about personal autobiography, research methodology, books and creatures, contents and ideas of scientific and research articles of UK philosopher, political researcher and social scientist Karl Raymond Popper, and analyze the creatures and critique by him. The main contents of the article is to research contents and ideas of major creatures and book of Karl Raymond Popper and to conduct a detailed survey on the teachings on "open society" researched at theoretical level. Хураангуй: Тус өгүүлэлд Английн философич, улс төр судлал, нийгмийн ухааны эрдэмтэн Карл Раймунд Попперийн намтар, судалгааны арга зүй, ном бүтээлүүд мөн эрдэм шинжилгээ, судалгааны өгүүллүүдийн үзэл санаа, агуулгыг судлан авч үзсэн юм. Өгүүллийн гол агуулга нь Карл Попперийн онолын түвшинд дагнан судалсан "нээлттэй нийгмийн" тухай үзэл сургаал, түүний улс төрийн шинжлэх ухааны агуулгыг судлан, тодруулахад чиглэгдсэн болно.