НУТГИЙН УДИРДЛАГЫН ТОГТОЛЦОО БҮРЭЛДЭН ТӨЛӨВШСӨН НЬ - М.Жавзансүрэн, (Politology, 2023)
The research covers the history of local administrative organizations called public assembly, labourer's public assembly, labour representative's assembly, public representative's assembly and historical development of their structure and legal status. Товч утга: Монгол улсад нутгийн өөрөө удирдах ёсны эх үүсвэр 1921 оны үндэсний ардчилсан хувьсгалын үр дүнд тавигдсан хэдий ч Манжийн ноёрхолын үеийн "аймгийн чуулган”, ХХ зууны “ардын хурал”, “хөдөлмөрчин ардын хурлууд" аас улбаалан хөгжиж өнөөг хүрсэн нь 1990 оноос хойш жинхэнэ утгаараа бүрэлдэн тогтож, хөгжлийн мөн чанарыг олоход түлхэц болсон юм.