УХААЛАГ ТӨР: ОЙЛГОЛТ, АГУУЛГА, ХАНДЛАГА - Ц.Батболд; Д. Бумдарь (Politology, 2023)
Товч агуулга: Уг өгүүлэлд ухаалаг төрийн тухай ойлголт, агуулга, том төрөөс ухаалаг төр рүү шилжих шилжилтийн онцлог, ухаалаг төрийн хэмжүүр, ухаалаг төрийн чадавхийг бий болгох арга хэрэгслүүд, бусад улс орнуудын ухаалаг засаглалын нийтлэг шинжүүд, ухаалаг төрийн эрэл хайгуул, цаашдын хандлага зэргийг товч авч үзсэн. Abstract: In this article shows that concerning the concepts of smart state its content, specific chartists of transitional period from big state into smart state, the dimensions of Smart state, to build methods of capacities smart state, common features of smart state of another countries, their trends and other key consideration.