Улс төр ба иргэний хөдөлгөөний харилцан хамаарлын асуудалд - С.Базарпүрэв (Politology, 2023)
Товч хураангуй: Засгийн эрх "сайн" хүмүүсийн гарт орсоноор хүний эрх зөрчих ажиллагаа дусгавар болно гэвэл эндүүрэл болох юм. Ямар ч засаглалын үед хүний эрх зөрчигдөж, хамгаалагдаж байдаг. Үүнд засаглалын мөн чанар оршино. Тиймээс ч Иргэний эрх хамгаалагчид, Засаг баригч нарт иргэний эрх хамгаалах тогтвортой үйл ажиллагаагааг тууштай хэрэгжүүлэх хэрэгцээ байна. РЕЗЮМЕ Если завтра к власти придут одни хорошые люди, то сразу не будет нарушений прав человека. Это не правда. Нарушений прав человека будут при любой власти. Такова природа власти. Как, с другой стороны, ее задача защищать права человека. - И поэтому у правозащитников, работы всегда будет много. Кто бы ни был у власти. И как бы мы K ним ни относились. Если правозащитники системно И последовательно готовы постепенно год за годом, менять ситуацию и решать проблемы защиты Прав Человека -то в обществе будеть согласия и гармония.