Сүн Ят Сэн “Таван засаглалын үндсэн зарчмууд” - Г.Цэнд-Аюуш, (Politology, 2023)
Товч хураангуй: Сүн Ят Сэн нь азийн хамгийн нөлөө бүхий сэтгэгчдийн нэг байсан бөгөөд Хятадын анхны ерөнхийлөгч байв. Түүний 1924 онд бичсэн "Таван засаглалын үндсэн зарчмууд" өгүүллийг орчуулан хүргэж байна. Энэхүү өгүүлэлд хятадын нөхцөлд тохирсон ардын гурван зарчмын тухай сургаал, таван засаглалын онолын талаар тодорхой өгүүлсэн байдаг. ABSTRACT Sun Yat-sen was one of the earliest and most influential political thinkers in Asia and were first president of the republic of china. He wrote "Five power principles" in 1924. In this article he discussed Three Principles of the People and Five power principles theory.