ГЛОБАЛЬ ЕРТӨНЦИЙН ТУХАЙ ШИНЖЛЭХ УХААНЫ ҮҮСЭЛ, ХӨГЖИЛ, АРГА ЗҮЙН ЗАРИМ АСУУДАЛ - Д.Содномгомбо, (Politology, 2023)
Энэхүү өгүүллийн агуулга нь орчин үеийн глобаль асуудлын онолын үндэс, шинэчлэл, түүнийг судлах арга зүй асуудлыг цаг үеийн шаардлагад нийцүүлэн авч үзэхийг зорьсонд оршино. Энд глобализмын онолын тодорхойлолт, түүний илэрч буй нийгмийн хүрээнүүдийн баримт, даяарчлалын онолын үндэс, байгаль нийгэмд илэрдэг онцлог, даяаршил ба даяарчлалын объектив, субъектив талууд онцлогийг харуулсан явдал нь өгүүллийн онцлог, шинэлэг тал оршино.