СОНГОГЧДЫН ҮЙЛ БАЙДЛЫН ӨӨРЧЛӨЛТ: ХҮЧИН ЗҮЙЛ БА ХАНДЛАГА - Ш.Содном,; Галсандондог, (Politology, 2023)
Орчин үеийн улс төрийн амьдралд гарч буй өөрчлөлт, түүн дотор сонгогчдын сонголтод нөлөөлдөг хүчин зүйлүүдийг нийгэм, сэтгэлзүйн талаас нь судалж гаргахыг эрмэлзэв. Мөн ардчилсан өндөр хөгжсөн орнууд болон ардчилсан шилжилт хийж буй орнуудын сонгогчдын санал өгөлтийн ялгаатай байдлын учир шалтгааныг нийгмийн суурь өөрчлөлт, улс төрийн институтуудын үйл ажиллагаа, нийгэм дэхь субкультуруудын харилцаа нөлөөлөл, үйлчилэлээр тодруулан гаргав.