ТӨРИЙН ЗАСАГЛАЛЫН ТОГТОЛЦООН ДАХЬ ЕРӨНХИЙЛӨГЧИЙН ИНСТИТУТ - Д.Болд-Эрдэнэ (Politology, 2023)
Монгол Улс Үндсэн хуулиараа төрийн засаглалын онцгой бүрдэл болох Ерөнхийлөгчийн институтыг бий болгон түүний засаглалын системд эзлэх байр суурь, үүрэг, үйл ажиллагааны эрх зүйн баттай үндсийг тавьсан билээ. Өнгөрсөн хугацаанд Монгол Улсын Ерөнхийлөгч төрийн засаглалын эрх мэдлийг хуваарилан тэнцвэржүүлэх хийгээд нийгмийг ардчилах үйл хэрэгт зохион ёсоор оролцон нөлөөлж, Үндсэн хуулиар олгогдсон бүрэн эрхийнхээ дагуу идэвхтэй ажиллаж иржээ.