МОНГОЛЫН ҮНДСЭН ХУУЛЬТ ЁС: УЛАМЖЛАЛ, ОРЧИН ҮЕ - Ж.ТӨРТОГТОХ (Politology, 2023)
Монголын төрт ёс нь эрнээс нааш уламжлагдан ирэхдээ дэвшилтэд болон тухайн цаг үе, нийгэм - төрийн байгуулалд нийцсэн шинж чанар, мөн манай орны өвөрмөц нүүдлийн мал аж ахуйн, амьдрах нөхцөлд тохирсон онцлогоо хадгалж, харин иргэншлийн шинэ нөхцөл, хүрээнд нийцэхгүй болсон шинж чанараа аажмаар халж өнөө үеийг хүрчээ. Орчин үед Монголын төрт ёс нь дэлхий нийтийн ололт болсон ардчиллын үнэт зүйлс, хэм хэмжээнд зохицон шинэчлэгдэж, басхүү ард түмний түүх соёлын үнэт нандин зүйлсээ уламжлан авч хөгжиж байна.