ҮНДСЭН ХУУЛЬТ ТӨР ЁСНЫ ХӨГЖИЛ - Н.Лүндэндорж, (Politology, 2023)
Төр - ямагт хөгжиж боловсронгуй болж байдаг үзэгдэл. Нийгмийн хөгжил, хүний сэтгэлгээний төвшин эрх зүйн соёл дээшлэхийн хирээр төр хийгээд төрийн үүрэг, бүтэц, зохион байгуулалт, засаглалын мөн чанар өөрчлөгдөн хөгжинө. Үүний гол шалгуур нь төр, иргэний харилцааны шинж чанар, төрийн үйл ажиллагааны зохист байдал, хүний эрх, эрх чөлөөний баталгаажилт зэрэг болно. Эдгээр шалгуурийг үндэс болговол, төр уламжлалт үеэсээ үндсэн хуульт тө ёсноо улам бүр шилжиж байгаа нь түүний хөгжлийн ерөнхий бөгөөд тэргүүлэх хандлага болж байна.