"НЭЭЛТТЭЙ НИЙГЭМ" -ИЙН ҮЗЭЛ САНААГ ҮНДЭСЛЭГЧ - И.ЛХАМ, (Politology, 2023)
Нээлттэй нийгмийн үзэл санаа нь ардчилал хөгжсөн олон оронд, түүний дотор Монгол Улсад өргөн дэлгэрээд байгаа билээ. Гэтэл нээлттэй нийгмийн үзэл санаа гэж юу болох, тэр нь онолын ямар үндэслэлтэй бөгөөд хэн түүнийг боловсруулсан болохыг тэр бүр монголчууд мэддэггүй билээ. Иймд "нээлттэй нийгэм"-ийн үзэл санааг үндэслэгч Английн философич К.Попперийн намтар, зохиол бүтээл, үзэл санааг судалж олон түмэнд сурталчилах болон нийгмийн практикт амжилттай хэрэгжүүлэх явдал чухал зорилт болж байна.