ОЮУТНЫ СУРГАЛТЫН ТЭТГЭЛЭГ: ХЭРЭГЦЭЭ, ШААРДЛАГА СУДАЛГААНЫ ТАНИЛЦУУЛГА - Ц.Ганболд, (Politology, 2023)
Судалгааны үндсэн зорилго нь Монгол улсын дээд боловсролын шинэчлэлийг гүнзгийрүүлэх ялангуяа оюутны сургалтын тэтгэлэгийн хэрэгцээ шаардлагыг тодорхойлоход оршино. Судалгааны анхдагч мэдээллийг Улаанбаатар хот, Орхон, Дархан-Уул, Ховд, Завхан, Дорнод, Хэнтий аймгуудын нийт 500 оюутан, 1000 иргэдээс санамсаргүй түүврийн аргаар цуглуулсан болно. Судалгааг явуулахаас өмнө асуулгад орсон ерөнхий болон гол шалгах асуултуудаар тест хийж анкетаа шалгаж захиалагч байгууллагатай зөвшилцөж тохирсон.