МОНГОЛЫН УЛС ТӨРИЙН НАМУУДЫН САНХҮҮЖИЛТЫН ӨНӨӨГИЙН БАЙДАЛ, ТУЛГАМДСАН АСУУДАЛ: УЛС ТӨР- ЭРХ ЗҮЙН ШИНЖИЛГЭЭ - Ж.ТӨРТОГТОХ; Б.Эрдэнэдалай (Politology, 2023)
Энэхүү өгүүлэлд Монгол дахь улс төрийн намын санхүүжилтын асуудлыг сонгуулийн тогтолцоо, түүний удирдлага, зохион байгуулалттай холбон авч үзсэн. Ингэхдээ сонгуулийн үеэр улс төрийн намд өгөх хандивын хязгаарлалт, хяналтын механизм, санхүүжилтын ил тод байдал, улс төрийн нам эвсэл, нэр дэвшигч нь сонгуулийн кампанит ажлын санхүүжилтийг хаанаас олж авах болон сонгуулийн санхүүжилттай холбоотой харилцааг хууль тогтоомжид хэрхэн тусгаж зохицуулсан, санхүүгийн зарцуулалтад хяналт тавих зэрэг тулгамдсан асуудлуудыг авч үзлээ.