НИЙГМИЙН ХАМГААЛАЛТ ТӨРИЙН СУДАЛГААНЫ ОНОЛ АРГАЗҮЙН ЗАРИМ АСУУДАЛ - Г.Түмэннаст (Politology, 2023)
Энэхүү өгүүлэлд орчин үеийн төрийн үндсэн хэв маяг, дүр төрх болсон нийгмийн хамгаалалт төрийн мөн чанарын тухай, өөрөөр хэлбэл орчин үеийн нийгмийн системийн салшгүй нэгэн бүрэлдэхүүн, төрийн зайлшгүй гүйцэтгэх чиг үүрэг болсон нийгмийн хамгааллын талаар хийгээд нийгмийн хамгаалалт төрийн үүсэл, сурвалжийн талаар, түүнчлэн энэхүү олон талт институцчилэгдсэн арга хэмжээнүүд нь төрийн үйл ажиллагааны системд ямар байр суурь эзлэх талаар авч үзэх болно.