УЛС ТӨРИЙН СЭТГЭЛГЭЭНИЙ ТҮҮХЭНД БҮТЭЭГДСЭН БОСЛОГЫН ҮЗЭЛ СУРТАЛ - С.Базарпүрэв (Politology, 2023)
Анги бүлгийн зохион байгуулалттай аль ч улс орны нийгэм, эдийн засгийн нөхцөл байдал, тогтож буй төр, улс төрийн дэглэм, хууль тогтоомж мөн ард түмний эрх ашгийг хамгаалж байгаа дүр эсгэн, шударга нийгмийг шуурхай байгуулах санал дэвшүүлсэн үзэл сурталд сэтгэл дундуур байдаг иргэд байсан одоо ч багагүй байна. Эдүүгээ ноёрхон буй улс төрийн эрх баригч ард түмнийг дарангуйлж байгаа хэмээн үзэгсэд ирээдүйн нийгмийн дэвшил, өөрчлөлт, шинэчлэлт хийгдэх нөхцөл бүрдүүлэхийн тулд оршин байгаа засаглал, засаглагчийг хүчээр албадан үгүй хийх санаа, санаархал ч байнга орших ажээ.