УЛС ТӨРИЙН СОЁЛЫН ЛИБЕРАЛЬ АРДЧИЛСАН ЗАГВАР БА ҮНДЭСНИЙ ҮЗЭЛ - Э.Тамир, (Politology, 2023)
Нийгмийн үнэт зүйлс, хэм хэмжээ, нийгмийн улс төрийн чиг зорилго, улс төрийг ойлгох үндсэн зарчмууд, үзэл суртал – улс төрийн зорилгот бодлогыг нийгмийн анги – бүлэг, иргэдийн янз бүрийн бүлэглэл – улс төрийн хүчнүүд, хувь хүмүүс улс төрийн зан байдлын хувьд янз бүрийн байр сууринаас тусгадаг. Өөрөөр хэлбэл нийгмийн сэтгэл зүй нь олон янз байдлыг илэрхийлдэг. Энэ нь нийгмийн улс төрийн соёлын үндсэн “загвар“–уудыг ангилан үзэх үндсийг нөхцөлдүүлж байна.