УЛС ТӨРИЙН СИСТЕМ, УЛС ТӨРИЙН ТОГТОЛЦОО, ТӨРИЙН ТОГТОЛЦОО ГЭСЭН ОЙЛГОЛТУУДЫН ТУХАЙД - Ч.Өлзийсайхан (Politology, 2023)
Улс төрийн тогтолцооны асуудал нь улс төрийн шинжлэх ухаанд томоохон байр суурь эзэлдэг гол асуудлуудын нэг болохын хувьд олон эрдэмтэн судлаачид энэ асуудалд ач холбогдол өгч олон талаас нь судлан өөр өөрсдийн үнэлэлт дүгнэлтийг өгсөөр иржээ. Эрдэмтэн судлаачид энэ асуудалд яг нэгдсэн нэг тодорхойлолт өгөөгүй тал харагдаж байгаа бөгөөд улс төр судлалын талаар гарсан олон ном зохиолуудад нилээд өөр өөр байр сууринаас хандсан байна. Ж