МОНГОЛ УЛСЫН НУТГИЙН УДИРДЛАГЫН ШИНЭТГЭЛИЙН АСУУДАЛД: ТӨВЛӨРЛИЙГ СААРУУЛАХ НЬ - Ц.Батболд (Politology, 2023)
Нутгийн удирдлага дахь төвлөрлийг сааруулж, эрх мэдлийг шилжүүлэх хүрээнд: Орон нутгийн түвшинд улс төрийн шийдвэр гаргаж, хариуцлага хүлээх механизмыг зохистой бүрдүүлэх, нутгийн засаг захиргааны чадавхийг бэхжүүлэх, санхүүгийн бие даасан байдлыг хангах боломжийг бүрдүүлэх, нутгийн иргэдэд эдийн засгийн эрх чөлөөг олгох, нутгийн удирдлага нь экологийн болон бусад олон асуудлаар иргэний нийгмийн ба бизнесийн байгууллагуудтай хамтран ажиллах, иргэдийн оролцоог төлөвшүүлэх зэрэг асуудлыг онол, практикийн түвшинд авч үзсэн. Мөн бусад орнуудын шинэтгэлийн туршлагыг танилцуулж, дүгнэлт гаргасан болно.