2017 оны Ерөнхийлөгчийн сонгуулийн дүн шинжилгээ: Хямралын менежмент ба сэтгэл хөдлөлийн улс төр - Ц.Мөнхцэцэг (Politology, 2023)
This article examines how the 2017 presidential election of Mongolia was held, election campaigns of candidates, and key factors that influenced the election results. In doing so, detailed analyses were done based on the public opinion surveys, media monitoring researches, independent researchers’ observation and field study findings. Өгүүллийн товч утга: Энэхүү өгүүлэлд 2017 оны 6 сард явагдсан Монгол улсын ерөнхийлөгчийн долоо дахь удаагийн сонгуулийн үйл явцад нөлөөлсөн хүчин зүйлс, нэр дэвшигчдийн сурталчилгаа, имиж, сонгогчдын зан үйл, сурталчилгааны гол сувгуудыг авч үзсэн болно. Сонгуулийн үйл явцад анализ хийхдээ олон нийтийн санаа бодлын судалгааны дүнгүүд, хэвлэл мэдээллийн мониторингийн судалгаа, хараат бус судлаачдын ажиглалт, хээрийн судалгааны дүнд үндэслэв.