ХӨГЖИЛД ХҮРСЭН ТУРШЛАГА БА МОНГОЛЫН АРДЧИЛАЛ - Ч.Өлзийсайхан; Д.Ундрах (Politology, 2023)
As Mongolia has gained a specific role in global economic relations and keeps its geopolitical peculiarity, it has become vital to define its secure existence in international arena and to determine future perspectives and development tendency neatly. In the article, comparative analysis had been done between those countries with the history of failure and success on the way of exploring and circulating their rich source of natural wealth. ТОВЧ АГУУЛГА: Баялагаа дагаж хөгжсөн орнууд нэг бол баяжсан, эсвэл баларсан байгаагын шалтгаан нь тухайн улс баялагтаа эзэн болж чадсан уу, төрийн бодлого нь энэ том эдийн засагт тохирсон алсын хараатай байж чадсан байна уу гэдгээр тайлбарлагдах боломжтой ажээ. Байгалийн баялгаараа дэлхийн нийтэд танигдсан улс орнуудын өнөөгийн байдлыг зэрэгцүүлэн харж, Монголчууд бид хаашаа хандаж, юунд зорьж буйг зураглахыг оролдлоо.