XX зУУнЫ МОнГОЛ даХЬ УЛС ТөРИйн дЭГЛЭМИйн аСУУдЛааРХ МОнГОЛЫн ЭРдЭМТдИйн СУдаЛГаа - Ж.ЖАРГАЛ (Politology, 2023)
This article is the first of the serials, considering from political point of view, about the researches made by scholars of our country, view and opinions been presented, and overall conclusion regarding on issue of political non-democratic regime that was present in Mongolia in the XX centuries. The author wrote about how the scientists of our country in the end of 1980’s and beginning of 1990’s studied the non democratic regime that was present in Mongolia in its literary works. Товч утга: Энэхүү өгүүлэл нь XX зууны Монгол Улсад тогтож байсан улс төрийн ардчилсан бус дэглэмийн асуудлаар манай орны нийгмийн ухааны эрдэмтдээс хийсэн судалгаа, дэвшүүлэн тавьсан үзэл санаа, дүгнэлтийн тоймыг улс төрийн сэтгэлгээний үүднээс авч үзсэн цуврал өгүүллийн эхнийх нь юм. Зохиогч өгүүлэлд манай орны эрдэмтэд 1980-аад оны сүүлч, 1990-ээд оны эхэн үед туурвисан бүтээлүүддээ монгол оронд тогтож байсан ардчилсан бус дэглэмийн асуудлыг судалсан байдлыг өгүүлсэн болно.