БҮГд найРаМдаХЧУУдГҮй БҮГд найРаМдаХ УЛС - Г.ЦЭНД-АЮУШ; Д.СҮХБОЛД (Politology, 2023)
Хураангуй: Бүгд найрамдах засгийн мөн чанар алдагдаж эрх мэдэл залгамжилсан “хэмжээгүй эрхт хаант засгийн” хэлбэртэй болсон тухай. Сонгууль бол элитийн циркуляци явагдах гол механизм болох, дэлхийн зарим улсуудад парламентийн гишүүд хэрхэн солигдож шинэчлэгддэг талаар өгүүлэв. Краткий обзор: В данной статье говориться о том, что как народное государство потеряло свою сущность и превратилось по форме “неограниченную наследственную” власть, как главный механизм для выборов является циркуляция элитов и как происходит обновление членов парламента в некоторых современных государствах.