аРдЧИЛЛЫн ТаЛааРХ Ж.дЬЮИГИйн ҮзЭЛ Санаа - И.ЛХАМ; Г.УЯнГа (Politology, 2023)
ХХ зууны Америкийн нэр нөлөө бүхий прагматист философич Ж.Дьюигийн ардчиллын талаарх үзэл нь түүний философи дахь инструментализмтай нь салшгүй холбоотой юм. Ж.Дьюигийн улс төрийн үзлийн үндэс, суурь нь философи, улс төрийн бодлого, ёс зүйн зорилгын нэгдэл юм. Өөрөөр хэлбэл тэрбээр философи, улс төрийн бодлого ба ёс зүйг салшгүй харилцан холбоотой авч үзснээрээ уламжлалт либераль үзлээс онцлог бөгөөд ялгаатай юм