Улс төрийн сургаалийн түүхийн судалгаанд верификаци, фальсификацийн арга зүйг хэрэглэх асуудал - Ц.ГАНБОЛД,; Э.БАТ-ЭРДЭНЭ, (Politology, 2023)
Товч агуулга: Тус өгүүлэлд нийгмийн шинжлэх ухааны судалгааны томоохон бие даасан чиглэл болтлоо хөгжсөн верификаци болон фальсификацийн арга зүйн зарчмын тухай, энэхүү арга зүйн зарчмыг Улс төрийн шинжлэх ухаан, Улс төрийн сургаалийн түүхийн судалгаанд хэрэглэх асуудал, түүний ач холбогдол, үр дүнгийн тухай авч үзсэн болно. Abstract: This article reflects verification and falsification methodology that develops as a major independent direction of social science research methods, its research methodology application in the political science and political teachings history researches, importance and results of the research method.