МОНГОЛ УЛС БА БНСУ-ЫН ГАДААД БОДЛОГЫН ШИЙДВЭР ГАРГАХ ҮЙЛ ЯВЦ: ХАРЬЦУУЛСАН ҮНДСЭН ХУУЛИЙН ЗОХИЦУУЛАЛТ - Т.Заяа (Politology, 2023)
Энэхүү өгүүллийн гол зорилго нь Монгол Улс болон БНСУ-ын гадаад бодлогын асуудлыг зохицуулсан тус тусын Үндсэн хуулийн зохицуулалтыг харьцуулан судлахад оршино. Ийнхүү харьцуулахдаа хоёр улсын эртний түүх, соёл, уламжлал, газар зүйн, геополитикийн байршил, засаглалын хэлбэр, гадаад бодлогын зорилт, түүний чиглэл, гадаад бодлогыг тодорхойлох, хэрэгжүүлэх субъектуудын хоорондын ялгаа, ижил төсөөтэй зүйл, үүний учир шалтгааныг тухайлан авч үзсэн болно.