САНАЛ ХУДАЛДАН АВАЛТ, ТҮҮНИЙ ОНЦЛОГ: УЛС ТӨРИЙН АСУУДАЛ - Б.Эрдэнэдалай; О.Батзаяа (Politology, 2023)
Ардчилсан нийгэмд сонгуулийн зарчмуудыг хэрэгжүүлж, хангаснаар ардчиллын чанар, бэхжилтийг хангаж улс төрийн орчин соёлтой, авлигаас ангид байж улс төр дэх тэгш боломж, өрсөлдөөн, шударга ёсыг хангах нөхцөл бүрдэнэ. Улс төрийн нам болон нэр дэвшигчид сонгуульд өрсөлдөхөд сонгогчдын саналыг худалдан авахад зарцуулсан мөнгөө эргэн олж авахын төлөө ажилладаг.