МОНГОЛЫН УЛС ТӨРИЙН СЭТГЭЛГЭЭНИЙ ЗАРИМ АСУУДАЛД - Л.Идэр, (Politology, 2023)
Монголын төрт ёсны түүхэн уламжлалыг хадгалсан түүх архивын баримт бичигт орсон зүйл, бусад мэдээллээс эхлээд эрдэмтэн, мэргэд түүхч нарын тэмдэглэл, “Арван буянт номын цагаан түүх” зэрэг олон арван материал нь Монголын төрт ёсны түүхэн уламжлал, улс төрийн сэтгэлгээний түүхийг судлахад чухал ач холбогдолтой юм.