СУДАЛГААНЫ АРГА ЗҮЙ, НЭР ТОМЪЁО - А. Жамбал, (Politology, 2023)
(Classification-классификация- латин хэлний classis- анги, бүлэг, ай, facioхийх, дэлгэж тавих, хуваарилах гэсэн үгний нийлбэр бүхий анги, бүлэг болгох, ангилах, ангилж хуваарилах гэсэн утгатай нэр томъёо)- судалгааны объектын нэгдмэл системийг бүрдүүлсэн юмс үзэгдлүүдийг тэдгээрийн адил төстэй чанар, шинж тэмдэгээр нь бүлэгт хувааж ангилах замаар тухайн бүхэл обьектын тухай мэдлэгийг системчлэн нэгтгэх зорилгоор хэрэглэдэг шинжлэх ухааны арга зүйн чанартай танин мэдэхүйн логик үйлдэл болно.