УЛС ТӨРЧИЙН ЭРХ ЗҮЙН БА ЁС ЗҮЙН ХАРИУЦЛАГА: ЗААГ ЯЛГАА, АЧ ХОЛБОГДОЛ - Д.Ундрах,; Д.Оюунчимэг, (Politology, 2023)
Өдгөө Монголын улс төрд хамгийн ихээр хөндөгдөж буй атал хамгийн дутагдаж байгаа зүйл бол улс төрчдийн хариуцлага, тэр дундаа тэдний ёс зүйн хариуцлагын асуудал билээ. “Улс төрчдийн хариуцлагыг хэн, хэзээ, хэрхэн тооцох вэ? Улс төрчдөд хуулийн хариуцлага тооцож чадаж байна уу? Хуулийн хариуцлага хүлээлгэж чадсан эсэхээр улс төрчдийн хариуцлагыг дүгнэх нь хангалттай юу? гэх мэт хариу нэхсэн олон асуултыг хөндөж эрх зүйн болон ёс зүйн хариуцлагын зааг ялгаа, ач холбогдлыг тодруулахыг зорьлоо.