ПАРЛАМЕНТ ХОЁР ТАНХИМТАЙ БАЙХ АСУУДАЛД - Г.Цэнд-Аюуш; Д.Сүхболд (Politology, 2023)
Хоёр танхимтай парламентын үүсэл хөгжил, онолын үндэслэл, түүний улс төрийн ач холбогдол давуу талуудыг өгүүлэв. Тухайлбал парламентыг хоёр танхимтайгаар зохион байгуулснаар төрийн эрх мэдлүүдийн төвлөрлийг сааруулж, тэнцвэржилтийг хангах, хуулийн төслийг парламентын хоёр танхимаар ээлжлэн хэлэлцүүлж, чанартай хууль батлах, нийгмийн төлөөллийг парламентад түлхүү оруулах зэрэг асуудлуудыг хөндсөн болно.