МОНГОЛ ДАХЬ ИРГЭНИЙ ХӨДӨЛГӨӨНИЙ АСУУДЛЫГ ОНОЛЫН ҮҮДНЭЭС АВЧ ҮЗЭХ НЬ - Ц.Батболд,; Б.Батбаатар, (Politology, 2023)
Энэ өгүүлэлд өнөөгийн Монголын нийгэмд гарсан 2003-2009 оны хөдөлгөөнүүдийн идэвхжлийг мөн чанар агуулгыг танин мэдэхийн тулд нийгмийн хөдөлгөөний онолын хүчин зүйлстэй холбон авч үзэхийг зорьсон. Энэ утгаар нь Монгол дахь хөдөлгөөний асуудлыг онолын үүднээс тодорхойлж, хөдөлгөөн үү? эсвэл сонирхлын болон шахалтын бүлэг үү? гэдгийг тогтоох, хэрэв хөдөлгөөн бол онолын хувьд аль шатандаа яваа нийгмийн өөрчлөлтийн улс төрийн үйл явц вэ гэдгийг тодруулах зорилго тавьсан.