ҮНДЭСНИЙ УХАМСРЫГ СУДЛАХ ОНОЛ, АРГА ЗҮЙ - М.Мөнхзул, (Politology, 2023)
Өнөө үед олон улс оронд үндэсний ухамсар сэргэж, үндэстнүүд өөрийгөө таньж мэдэж, үндэсний чадамжаа ашиглан нийгмийн дэвшилд хүрэх эрмэлзэл нь өсч, үндэсний шинжээ ашиглах гэсэн үндэсний өөрийн ухамсар сэргэж эхэлж байна. Энэ нь үндэсний ухамсарт хандах шинэ хандлагыг бий болгож, улс үндэстний тусгаар тогтнолыг эрхэмлэсэн шинэ сэтгэлгээг бий болгож байна.