БАЯЛГИЙН ҮНДЭСНИЙ ҮЗЭЛ БА МОНГОЛ ДАХЬ ШИНЭ КОЛОНИЧЛОЛЫН ШИНЖҮҮД - Ц.Батболд, (Politology, 2023)
Колоничлол ба шинэ колоничлолын мөн чанар, түүнийг дэмжсэн хамаарлын онол, өнөөгийн Африк дахь баялгийн үндэсний үзэл, шинэ колоничлолын эсрэг Африкийн улсуудын төрийн бодлогын талаар авч үзсэн. Мөн үүнийг Монголын жишээн дээр буулгаж үзсэнээр шинэ колоничлолын шинж тэмдгүүд хэрхэн илэрч байгааг тодруулах зорилго тавьсан.