ТӨР ТӨВТЭЙ ҮЗЭЛ БА ТҮҮНИЙ ОНОЛЫН ХУВЬСАЛ ӨӨРЧЛӨЛТ - Ц.Батболд, (Politology, 2023)
Уг өгүүлэлд төр төвтэй онолын эрсдэлтэй талуудын талаарх зарим эрдэмтэдийн онолын байр суурийг тусгасан. Төр төвтэй онолоос нийтийн ашиг сонирхлыг шинээр тодорхойлох чиглэлд гарсан онолын хандлагыг авч үзсэн. Эцэст нь төр төвтэй үзэл баримтлалаас нийгэм төвтэй төрийг бүтээхэд шилжиж буй өөрчлөлтийн талаар дурьдсан.