“ЦАГААН ТҮҮХ” ДЭХ УЛС ТӨРИЙН ҮЗЭЛ САНАА, ТҮҮХЭН НӨХЦӨЛ БАЙДАЛ - Ц.Ганболд; Л.Идэр (Politology, 2023)
Монголчуудын төрт ёсны үзэл санаа, түүнчлэн хууль цааз, цэрэг, дипломатын ёс, заншил, шашны зан үйлийн хэм хэмжээнүүд Монголын нийгмийн харилцааг зохицуулахад чухал хүчин зүйл болж байсан бөгөөд улмаар эдгээр нь Монголчуудын төрт ёсны сэтгэлгээг хөгжүүлэхэд чухал нөлөө үзүүлжээ гэсэн дүгнэлтэнд хүрч байна.