ФРАНЦЫН УЛС ТӨРИЙН ШИНЖЛЭХ УХААНЫ ХӨГЖЛИЙН ҮНДСЭН ХАНДЛАГА БА УЛС ТӨРИЙН ЗАСАГЛАЛЫН ҮЗЭЛ БАРИМТЛАЛ - Г.Цэнд-Аюуш, (Politology, 2023)
Франц орон Европ тивийн төдийгүй дэлхийн нийтийн баялаг түүх, соёлыг бүтээхэд хувьсгалт уламжлалаараа гайхуулагдсан орны нэг билээ. Энэ улс өнгөрсөн ба өнөө үед ч улс төрийн дипломат протокол, ёс журам үүсэн бүрэлдэхэд ихээхэн нөлөөтэй орны нэг бөгөөд франц хэл он удтал дипломат бичиг солилцооны болон харилцааны хэл байсан түүхтэй. Энэ бүхэн 53 нь орчин үеийн улс төрийн ажил хэргийн хэлхээ холбооны франц маягийн төлөвшилд нөлөөлсөн нь тодорхой.