УЛСТӨРИЙН СОЁЛ: ИНСТИТУЦИОНАЛЬ ХЭМЖЭЭС - Ё.Довчин (Politology, 2023)
Улстөрийн соёлын үзэл баримтлал улстөр хэмээх үзэгдлийг бүхэлд нь цогцоор авч үзэх бололцоо олгодогоороо давуу талтай байдаг. Хэрэв улстөрийн соёлыг мэдрэмж, мэдлэг,үнэлэмж болж хувирсан улстөрийн систем хэмээвээс тэр нь тухайн нийгмийн улстөрийн хүрээний өнгөрсөн 26, өнөөгийн амьдралыг өөртөө тольдон харуулдаг гэж болно. Энэ утгаар улстөрийн соёлын институциональ бүрэлдүүлбэр, түүний дотор монголын эдүгээгийн улстөрийн соёлыг институциональ хандлагын үүднээс задлан ялгаж шинжлэх нь судалгааны чухал чиглэл байх учиртай.