Улс төр ба айдас - Ё.Довчин; Б.Батмэнд (Politology, 2024)
Резюме: Содержание данной статьи состоит в вопросах, основанные нажизненных позициях и политических реалитиях. Основными направлениями, влияющие на политическую устойчивость являются сущности Ее, политическая система, политическая стабильность. Главными целями изучения уровня политической науки основываются на политической сущности и меры воздействия, охватывающие безопасную стабильность политической системы. Хураангуй: Аливаа бодгаль амиа хамгаалан өөрийгөө тэтгэж буй нь байгалиас заяасан эрхэм чанар, үүрэг бөгөөд өөрийн оршихуйг мэдрэх боломж сорилт юм. Харин хүмүүний хувьд нийгмийн орчинд ая тухтай амьдарч улмаар би оршин байна гэдгээ илэрхийлэх гэсэн хүсэл тэмүүлэл нь улс төр болж илэрдэг билээ. Иймд улс төрийн үүсэл чухам ямар учир шалтгаантай, бидний амьдралд ямар үүрэгтэй бол гэх асуулт энэхүү өгүүллийн сэдэл болсон юм. Улс төрийн мөн чанар, үүрэгт нөлөөлж болох хүчин зүйлсээс улс төр ба айдсынхарилцан хамаарлыг улс төрийн шинжлэх ухааны аргазүйд тулгуурлан судлахыг зорьсон болно.