Улс төрийн намуудын имиж бүрдүүлэлт - Д.Оюунчимэг (Politology, 2024)
Political party image is crucially important for electorates making choice on political affiliation, voting process and policy support. Current tendency of electoral absenteeism and mistrust is current Mongolian political parties’ widespread common image. Building positive image of political party is tightly connected with the idea of increasing political responsibility of parties. Instead of making actual changes, current negative image of political parties will not go farther with useless flummery. Хураангуй: Иргэд, сонгогчдын зүгээс улс төрийн намыг таньж мэдэх, сонгон элсэх, сонгуульд санал өгөх зэрэг бүхий л үйл явцад тухайн намын имиж шийдвэрлэх үүрэг гүйцэтгэж байдаг. Улс төрийн намуудад үл итгэх хандлага нэмэгдэж, сонгогчдын үнэлэмж буурч байгаа хандлага өнөөгийн улс төрийн намуудын имижийн суурь болж байна. Улс төрийн намуудыг, “Улс төрийн намын тухай хууль"- ийг өөрчлөх цаг болсон. Намуудыг сайжруулахын тулд тэдний эрх мэдлийг нэмж болохгүй. Харин ч хязгаарлалтууд хийж, хариуцлагын тогтолцоог нь оновчтой болгох нь зүйтэй. Улс төрийн намд эерэг имиж бүрдүүлнэ гэдэг бол намын улс төрийн хариуцлагыг дээшлүүлнэ гэсэн үг. Бодит өөрчлөлт үгүй бол хоосон зүйлийг яаж ч магтаад имижийг нь өөрчилж чадахгүй. Улс төрийн намууд бүрэн утгаараа "бодлогын нам” болж чадах аваас намын боловсон хүчний бодлого, санхүүжилт, дотоод ардчилал, гишүүнчлэл, бүтэц зохион байгуулалтын өөрчлөлт шинэчлэлт зөв гольдрол руугаа эргэх буйзаа.