Гадаад хөрөнгө оруулалтад нөлөөлж буй улс төрийн институцийн өнөөгийн байдалд хийсэн шинжилгээ - С.Базарпүрэв; Б.Нандин-Эрдэнэ (Politology, 2024)
A positive foreign investment climate is one of the most critical factors of social and economic development that enable a country to enhance economic growth, job creation and trade development. Thus, the government must accompany its FDI policy and strong support to FDI attractiveness. Mongolia mainly attacts as mining, telecommunication, construction industries over the last two decades. But, the government could not focus on strategic clarity that FDI matters to support export and reduse unemployment such as agriculture, information thechnology and education sectors. Хураангуй: Гадаадын хөрөнгө оруулалтын талаар баримтлах төрийн бодлогыг тодорхойлогч, хэрэгжүүлэгч нь улс төрийн институц юм. Улс төрийн институциар дамжуулан улс орны аливаа бодлого биежиж бодит зүйл болдог. Гадаадын хөрөнгө оруулалтад тодорхой хэмжээнд шууд болон шууд бусаар нөлөөлдөг улс төрийн институцийн өнөөгийн нөхцөл байдлын талаар судлан тулгамдаж буй асуудлыг тогтоох нь гол зоирлго юм.