Сонгогчдын улс төрийн үйл байдлыг судлах онол, арга зүйн асуудалд - Ц.Батболд; Ц.Галсандондог (Politology, 2024)
In this article reviewed to make some analysis theoretical approaches of behaviorism. Its main purpose is to clarify the theories of behaviorism such as the theory of individual behaviorism & thoughts or feelings, the theory of cognitive in society, the theory of social supporting and social networks, explanation of micro-sociology & macro-sociology, approaches of social behavior, trends of rational options. Товч агуулга: Уг өгүүлэлд сонгогчдын үйл байдлыг судлах онолын хандлагуудыг товч авч үзсэн. Үйл байдлын онолууд: бодлоготой үйлдэл ба хувийн зан үйлийн онол, өөрчлөлтийн үе шатны онол, нийгмийн танин мэдэхүйн онол, нийгмийн сүлжээ ба нийгмийн дэмжлэгийн онол, микро социологи болон макро социологийн тайлбар, нийгэм-сэтгэлзүйн хандлага, рационал сонголтын хандлага зэргийг судлан хэрхэн сонгогчдын улс төрийн үйл байдлыг судалдагыг тодруулах зорилго тавьсан.