УЛСТӨРИЙН ШИНЖЛЭХ УХААН: ЗОХИОН БАЙГУУЛАЛТ, ОНОЛ, АРГА ЗҮЙ - Ё.Довчин (Politology, 2023)
Эл өгүүлэлд улстөрийн шинжлэх ухаан ямар зам туулж хаана хэзээ үндэс суурь нь тавигдаж зохион байгуулалт, онол арга зүйн хувьд хэрхэн хөгжиж ХХ зуунд бие даасан шинжлэх ухаан, боловсрол мэдлэгийн салбар, мэргэшил болсныг авч үзсэн болно. “Холимог засаглал" хэмээх ойлголтыг тойрч улстөрийн олон онол, арга зүй хэрхэн хөгжиж өнөөдөр ямар төвшинд хүрсэн нь гол сэдэв юм.