МОНГОЛЫН УЛС ТӨРИЙН НАМЫН БҮТЭЦ ЗОХИОН БАЙГУУЛАЛТЫН ШИНЖИЛГЭЭ - С.Мөнхбат (Politology, 2023)
Намын бүтэц, зохион байгуулалт нь онолын хийгээд эмпирик түвшинд нягтлан судлууштай асуудал мөн билээ. Олон намын систем бий болоод удаагүй манай оронд намын бүтэц, зохион байгуулалт хэрхэн хэлбэршин, төлөвшиж байгаа нь өнөөдөр анхаарал татаж байна. Үүнийг тодруулахын тулд намын бүтэц, зохион байгуулалтын орчин үеийн хөгжлийн хэв загварыг товчхон авч үзэх нь онол, арга зүйн хувьд ач холбогдолтой юм. Дэлхий дахины намуудын бүтэц, зохион байгуулалт нь (і) парламент дахь намын (ії) намын дотоод зохион байгуулалтын (намын удирдах байгууллага, намын анхан шатны байгууллага) гэсэн хоёр үндсэн хэлбэртэй байна.