Монгол төрийн хөгжлийн явц дахь ардчиллын илрэлүүд - Ч.Баатар (Politology, 2023)
Товч агуулга: Тухайн өгүүлийн хүрээнд Монгол төрийн түүхэн хөгжлийн үйл явц дахь ардчиллын зарим нэг илрэлүүдийг тусгасан. Түүнчлэн Монгол төрийн уламжлалт зохион байгуулалт, бүтцийн зарим нэг дэвшилтэт хүчин зүйлсийг Монголчуудын сэтгэлгээний онцлогтой уялдуулан илэрхийлэхийг зорьсон болно. A brief summary abstract: Some representation evidence in the Mongolian historical state development process was defined. Also some advanced factors of the Mongolian state organization and stracture were staded according to the Mongolians mentality.