Либерал үзэл санаа ба орчин үе - Н.Ариунаа; Ц.Өлзийжаргал (Politology, 2023)
Товч хураангуй: Энэхүү өгүүлэлд либерализмыг үндэслэгчид гэгддэг И.Бентам, Дж.С.Милль нарын дэвшүүлж байсан нийгэм, төрийн шинэтгэлийн үзэл санаа ардчиллын тулгуур үнэт зүйлсийн онолын үндэс болон хөгжиж ирсэн нь өнөөгийн Монгол дахь ардчилсан шилжилтийн үеийн тулгамдсан зорилтуудыг хэрэгжүүлэхэд нөлөө бүхий үр дагавар, үзүүлэх учир холбогдолоороо хэвээр байгааг өгүүлсэн болно. ABSTRACT Social and state reformation ideas of E.Bentham and J.S.Mill as being recognized as founding fathers of liberalism have been developed as a theoretical basis of democracy. The article shows that above mentioned idea still has its essential influence for fulfilling stated aims of contemporary Mongolian democratic transition.