МОНГОЛ УЛСЫН ҮНДЭСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫН ҮЗЭЛ БАРИМТЛАЛ БА ЭДИЙН ЗАСГИЙН АЮУЛГҮЙ БАЙДЛЫГ ХАНГАХ ОНОЛ, АРГА ЗҮЙН ЗАРИМ АСУУДАЛ - Ц.Даваадорж (Politology, 2023)
Үндэсний аюулгүй байдлын үзэл баримтлалыг өнөөгийн шинэ нөхцөл, шаардлагад нийцүүлэн Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн санаачилгаар шинэчилж, 2010 оны 7-р сарын 15-ны өдөр УИХ баталсан билээ. Энэ Үзэл баримтлал нь үндэсний аюулгүй байдлыг хангах гол чиглэл, арга замыг тодорхойлсон терийн бодлогын чухал баримт бичиг юм.